Bouwplaats Schoolwoning #1

In de afgelopen weken zijn de opdrachtgevers van de Haagse Schoolwoning – een tot woning bestemd deel van een voormalige school – begonnen met sloopwerkzaamheden. Zo zal het bestaande dakkapel worden verwijderd, diverse vloeren worden verwijderd (in verband met koudebruggen of constructieve aanpassingen), diverse binnenmuren zullen worden doorgebroken en de bestaande afwerkingen worden zoveel mogelijk gestript. Nadat een bouwkundige kern van bestaande constructies is overgebleven zal worden begonnen met de inpassing van het ontwerp in het overgebleven casco. Ter plaatste van het oude dakkapel zal een erker in de vorm van een subtiel uitgeschoven zinken doos komen, waardoor er zicht is op de plataan en de rest van de tuin (de huidige dakkapel bevond zich op bijna 2 meter vanaf het vloerpeil).

 

Bouwwerkzaamheden Cylinderstraat
Bouwwerkzaamheden aan de achterzijde van de Cylinderstraat
Ontwerptekening Cylinderstraat
Ontwerptekening voor- en achtergevel Cylinderstraat
Sloop binnenvloeren
Sloop van een binnenvloer (i.v.m. tegengaan koudebruggen), oud leidingwerk zichtbaar