Nieuwe opdracht: Nieuw Woonhuis in Ypenburg (Den Haag)

Ten noorden van het Haagse Ypenburg zal vanaf 2018 een nieuwe uitbreidingswijk van Den haag verreizen in een driehoekig gebied ingeklemd door de Tedinger Broekplas, Molensloot, de Plas van Reef, de Ypenburgse Boslaan en zwembad Het Hofbad. In deze wijk, genaamd Deelplan 20, biedt de gemeente Den Haag 100 kavels aan waarop zelfbouwers een woning kunnen ontwikkelen en bouwen. Het bestaat uit een tweetal rijen woningen aan de buitenzijde, een ruim semi-gesloten bouwblok aan de binnenzijde en een aantal kavels voor vrijstaande woningen in het hart van het plan. Naast een aantal basisvoorwaarden vanuit de gemeente zal er geen gas- of warmtenetwerk worden aangelegd en dus zullen de woningen daarin zelf moeten voorzien zoals door middel van zonne-energie of warmtepompen.

Deelplan 20
Deelplan 20 (afbeelding: ikbouwindenhaag.nl)

Voor een van de kavels voor de vrijstaande woningen zal Adriaan Jurriëns architecten voor een opdrachtgever in de komende maanden een ontwerp vervaardigen voor een nieuw te bouwen vrijstaand woonhuis.

Meer informatie over (de beschikbaarheid van) kavels kunt u vinden op: https://www.ikbouwindenhaag.nl/aanbod/aanbod-kavels-den-haag/ypenburg-deelplan-20-1.htm