Nieuwe opdracht: (ver)bouw kluswoning in voormalig schoolgebouw

Aan de Cylinderstraat, op de hoek van de Noordpolderkade in Den Haag staat de voormalige Gerardus Majellaschool (van 1985 tot 2008 genaamd: De Dobbelsteen). Het eerste gedeelte van het schoolgebouw is gebouwd in 1924 (eerste 8 lokalen met ingang aan de Noordpolderkade). Het tweede gedeelte is een uitbreiding uit 1928 toen de school werd uitgebreid met nog eens 6 lokalen en een gymzaal. Het schoolgebouw is aanvankelijk gebouwd in opdracht van de Gerardus Majella-parochie en heeft lange tijd dezelfde naam gedragen. Beide ontwerpen zijn van de architect Jan Stuyt (1868 – 1934), een prominente ontwerper van diverse (katholieke) kerken en schoolgebouwen uit het begin van de 20ste eeuw. Het schoolgebouw zelf kent een klassieke opzet van de plattegrond (lange gang met daaraan verschillende lokalen) en een sobere vormgeving geënt op klassieke voorbeelden met een symmetrische opzet.

Eind 2007 is de school gesloten en in 2015 is besloten om het schoolgebouw om te vormen tot woningen. Momenteel worden de kluskavels gereed gemaakt die nadien moeten de kluskavels verder verbouwd worden tot een woning. Dit is medio november 2016 afgerond. Adriaan Jurriëns architecten heeft opdracht gekregen om te beginnen aan het ontwerp om twee boven elkaar gelegen kluskavels tot één woning om te vormen.

Voormalig schoolgebouw
Uitzicht vanuit het venster van het voormalige klaslokaal op de eerste verdieping.