Certificaat: Masterclass Baksteen

In het kader van nascholing heeft Adriaan Jurriëns architecten de masterclass baksteen gevolgd. Voor deze masterclass waren we op bezoek bij baksteenfabrikant Van der Sanden in Hedikhuizen. Na een introductie van de KNB (Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek) vertelden vakgenoten Job Floris en Koen Mulder meer over de mogelijkheden met een materiaal. Daarna zijn we in groepen zelf aan de slag gegaan met het bedenken en uitwerken van metselverbanden. Vervolgens hebben we gekeken hoe bakstenen worden gemaakt en wat hier allemaal bij komt kijken. Daarbij mochten we als architecten ook zelf handvormstenen maken. Tot slot hebben we mogen werken aan een eigen invulling van een nieuw type baksteen op basis van reeds in bakvorm gevormde klei.

Metselverband
Metselverband van Adriaan Jurriëns architecten (et al.)
Certificaat Baksteen
Certificaat Baksteen

Eerder volgde Adriaan Jurriëns architecten onder meer de cursussen Juridische Spelregels voor Verbouw en Herbestemmen en Inzicht in de milieuprestatie. Lees hier meer over het belang van nascholing voor architecten. Cursus is georganiseerd door de BNA-academie.